Spørgsmål du skal stille når du bestiller en privat feriebolig

0

Leje af private ferieboliger er blevet en mere og mere populær løsning, inden for de sidste par år.

Først og fremmest, hvis man lejer en privat feriebolig, får man næsten altid mere plads og en ekstra fordel af gratis parkering i garagen eller indkørslen, samt mulighed for at lave mad i hjemmet, det betyder at du kan reducere udgifterne til nogle måltider. Vigtigst af alt, er at en feriebolig  altid koster mindre end et ophold på et hotel, og du kommer til at leve som en lokal.

Det er vigtigt at man kun lejer fra pålidelige kilder, dvs., dem med et godt omdømme, en lang tilstedeværelse online, og masser af god feedback. Det er også vigtigt, at du aldrig betaler med kontanter – det er en velkendt og veldokumenteret fidus. Brug kun et kreditkort når du skal betale for din leje, fordi det giver dig den bedste beskyttelse. Vær sikker på at læse anmeldelser om en feriebolig, før du bestiller. I nogle tilfælde, vil du finde fantastisk billeder og gode beskrivelser af en feriebolig, men vurderingerne vil fortælle dig, hvis andre lejere har haft en dårlig oplevelse.

Hvad er afbestillingsreglerne, og hvor kan jeg læse om det?

Hvem er min kontaktperson, hvis noget går i stykker?

Hvad er ikke inkluderet i ferieboligen?

Hvad er de samlede gebyrer for denne udlejning?

Hvor præcist ligger ejendommen?

Er der gode mobilforbindelser i ejendommen?

Kan man selv foretage slutrengøringen?

Hvordan, hvornår og hvor kan jeg hente nøglerne?

Som følge heraf er en række veletablerede feriebolig hjemmesider (HomeAway), dukket op gennem årene – disse hjemmesider forbinder boligejere og potentielle lejere.